LA BĂLȚI A ÎNCEPUT CURĂȚENIA GENERALĂ

La Bălți începe curățenia de primăvară. Desfășurarea lunarului de amenajare, înverzire și salubrizare a teritoriului municipiului a fost stabilit pentru perioada 15 martie-28 aprilie. Astfel, întreprinderile municipale, instituțiile de învățământ, agenții economici și toți locuitorii, își unesc forțele pentru a face curățenie în oraș.  Totodată, ziua de miercuri a fost stabilită ca zi unică sanitară pe întreg teritoriul municipiului.

Înarmați cu mături, greble şi hârlețe, angajaţii întreprinderii municipale „Amenajarea Teritoriului și Spaţii Verzi” au început să aducă în ordine gazoanele de pe parginea străzii Decebal, dar și alte spații verzi din oraș. Potrivit șefei întreprinderii, Svetlana Novicova, treptat, unele zone din oraș vor căpăta o nouă imagine.

 Nici сurțile blocurilor locative nu au rămas fără atenţia cuvenită. În cadrul ședinței cu conducătorii întreprinderilor municipale, din 15 martie, șefa „Gospodăriei Locativ Comunală”, Tatiana Parascan, a menționat că  vor aduce în ordine chiar și curțile care au fost lăsate baltă de unii agenți economici iresponsabili sau asociații de locatari.

Campania de salubrizare de primăvară cuprinde curăţarea cimitirelor, a terenurilor aferente instituţiilor de învăţământ și spitalelor, curățarea malurilor râurilor, a piețelor și parcurilor. Bălțenii spun că se implică activ în lucrările de salubrizare a orașului sau abia intenționează să o facă.

Potrivit unei dispoziţii semnate de viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, în perioada campaniei de salubrizare, o comisie municipală de profil va verifica starea ecologico-sanitară a oraşului și va lua măsuri drastice către contravenienți conform legislației Republicii Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture