La Bălți, consumul de apă ar putea fi monitorizat electronic

361

Întreprinderea municipală Regia „Apă-Canal Bălți” trebuie să inițieze un audit tehnic. Propunerea vine din partea viceprimarului, Igor Șeremet. Realizarea unui astfel de audit, va permite întreprinderii să facă primii pași în implementarea unui proiect de monitorizare electronică a consumului de apă.

IGOR ȘEREMET, VICEPRIMAR DE BĂLȚI: „Am propus conducerii întreprinderii Apă-Canal și le-am dat chiar și proiectul, pentru a fi examinat la consiliul administrativ. Ei trebuie să vină cu o petiție la adresa primăriei, cu privire la finanțarea unui audit tehnic. Spun asta, în contextul în care, au parvenit propuneri din partea diferitor companii internaționale specializate, despre implementarea unui sistem de monitorizare electronică a consumului de apă. Acest audit este necesar pentru ca ei să înțeleagă care este situația. Mai apoi, să facem următorii pași, să realizăm proiectul acestui sistem de monitorizarea electronică a consumului de apă și să determinăm valoarea aproximativă a contoarelor electrice, etc. ”

 În opinia viceprimarului, monitorizarea electronică a consumului de apă va permite depistarea mai multor nereguli.

„Acest lucru va permite angajaților să identifice neregulile mai simplu, nu din plângeri. Când vom avea acest sistem, vom ști cu siguranță câți consumatori avem, cât se consumă și cât se plătește. Vor fi monitorizate și scurgerile.”

La ședința de miercuri cu șefii întreprinderilor și serviciilor municipale, reprezentanții Apă-Canal au dat asigurări că la următoarea întrunire a consiliului administrativ vor aborda subiectul în cauză.

Cmentariile sunt închise