LA BĂLȚI S-A DESCHIS PRIMUL ȘI SINGURUL CENTRU DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII PENTRU COPIII CU AUTISM

245

De  Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, la Bălți s-a deschis primul și singurul Centru din regiunea de nord a țării pentru copiii cu autism și părinții lor.

Acest centru este amplasat în grădinița nr. 30, iar în timp ce spațiile sale constau doar din câteva camere închiriate de la grădiniță, cu toate acestea, voluntarii asociației AUTISM HOPE speră că, în timp, centrul va deveni mai mare și îi va lua pe toți sub aripa sa. Reprezentanții administrației locale, sponsori și voluntari, precum și invitați din străinătate au venit să felicite educatorii și părinții cu această ocazie.

Președintele Asociației AUTISM HOPE a mulțumit pentru asistența oferită și și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat nu va fi doar un centru de comunicare, ci un centru de reabilitare cu drepturi depline, în care vor lucra specialiști calificați.

Viceprimarul orașului Nicolai Grigorișin a mulțumit tuturor celor care au ajutat la deschiderea centrului și a menționat că administrația locală îi va oferi întotdeauna sprijinul necesar.

Una dintre mame, Liubovi Baciurina, a spus că asociația AUTISM HOPE, care are doar șase luni, are aproximativ 40 de familii. Cu toate acestea, voluntarii primesc constant apeluri din partea părinților care, de asemenea, ar dori să viziteze acest centru împreună cu copiii lor. Prin urmare, voluntarii speră că deschiderea centrului este doar începutul și că, în viitor, centrul va avea propria clădire unde va funcționa.

Liubov Baciurina a menționat că asistența asociației nu este doar sprijinul  material. Copiii cu autism sunt ca o oglindă. „Reflectă” starea societății, consideră mama, care știe cum este să crești un copil cu autism. Cu cât încep să lucreze mai devreme cu astfel de copii, cu atât au mai multe șanse să se integreze în societate.

În ziua de deschidere a centrului, Asociația AUTISM HOPE a primit oaspeți din străinătate. Reprezentanții „Phoenix” din Râșcani au ajuns cu surprize și cadouri

La finalul părții solemne, reprezentanții Asociației AUTISM HOPE au înmânat diplome memorabile tuturor celor care i-au ajutat în deschiderea centrului. Voluntarii și sponsorii au promis că vor continua să ofere asistență.

La Bălți s-a deschis Centru pentru copiii cu autism și părinții lor

La Bălți s-a deschis Centru pentru copiii cu autism și părinții lor

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 3. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise