La Bălți, unii părinți trimit copiii la școlă și grădiniță cu febră

81

Din cauza pandemiei, lumea trăiește într-o nouă realitate. Măsurarea temperaturii este acum obligatorie nu numai în cafenele, frizerii, piețe și aeroporturi, ci chiar și în universități, școli și grădinițe.

De rezultatul termometriei depinde dacă copilul ajunge sau nu la o instituție preșcolară sau la școală în ziua respectivă. Cu toate acestea, unii părinți „falsifică” datele cu privire la sănătatea propriilor copii: le dau medicamente antipiretice dimineața.

Copilul merge la școală cu disconfort, dar cu o temperatură sub 36. Despre astfel de cazuri a vorbit viceprimarul de Bălți, Tatiana Dubițkaia. Ea a menționat că în instituțiile de învățământ, echipa de lucru face tot posibilul pentru a preveni răspândirea infecției, dar mult depinde de responsabilitatea părinților.

Întrebarea cum să acționeze, fiecare părinte decide în parte. Este gata să suporte riscurile pentru sănătatea propriului copil sau nu. Dacă nu este pregătit să suporte, atunci trebuie să ia unele măsuri.

Luarea de antipiretice înainte de a merge la școală se poate transforma în carantină pentru zeci de elevi. Experții nu recomandă diagnosticarea de sine stătător a unui copil – dacă are febră, este mai bine să-l lăsați acasă și să chemați un medic de familie.

Medicii subliniază că una dintre metodele cele mai simple, nedureroase, mai sigure și mai ușor de realizat este termometria. Un mod suficient de eficient pentru a înțelege dacă un copil este sau nu bolnav. Acest lucru nu necesită un medic sau prezența unei echipe medicale specializate. Și nu puteți neglija această procedură elementară, dar eficientă.

В Бельцах некоторые родители отправляют детей с температурой в школы и сады

В Бельцах некоторые родители отправляют детей с температурой в школы и сады

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 25. September 2020

Cmentariile sunt închise