La Bălți vor fi instalate camere de supraveghere: în centru, în stațiile de așteptare și pe platformele de gunoi

La Bălți este elaborat un plan de instalare a camerelor de spraveghere. Acestea vor fi instalate pe platformele de gunoi, în centrul orașului și în stațiile de așteptare a transportului public. Camerele video amenajate pe platformele de deșeuri vor ajuta la identificarea persoanelor, care evacuează neautorizat gunoiul voluminos sau îl aruncă la nimereală. Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a menționat că prima parte a banilor pentru achiziționarea camerelor a fost transferată din sursele proprii înainte de Anul Nou.

În centrul orașului Bălți, camerele vor cuprinde cele mai vandalizate locuri. În același scop tehnica va fi instalată în stațiile de așteptare, care la moment sunt modernizate. De asemenea,  camerele vor ajuta la monitorizarea timpului de sosire a transportului public.

Renato Usatîi a menționat că, în Rusia, camerele video ajută în lupta cu dezordinea de pe platformele de gunoi. Cei care încalcă primesc  așa numitele „scrisori de fericire”, care includ amenzi imense.

Cel mai des problema gunoiștilor neautorizate este întâlnită în sectorul privat. Locuitorii gospodăriilor nu vor să încheie un contract pentru colectarea gunoiului și preferă să-l arunce la nimereală. Pentru a rezolva această problemă, autoritățile din multe orașe instalează camere de supraveghere video pe platformele de deșeuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture