La Bălțiul Nou ar putea apărea o farmacie

71

Un singur agent economic a reacționat la posibilitatea de a deschide o farmacie în unul din sectoarele municipiului Bălți. Este vorba despre sectorul privat Bălțiul Nou, ai cărui locuitori de ani buni de zile nu dispun de farmacie și un centru al medicilor de familie.

Potrivit viceprimarului, agentul economic cointeresat este în căutarea unei clădiri potrivite, în care ar putea activa o farmaccie și cel puțin un medic de familie.

Potrivit lui Nicolai Grigorișin, la moment sunt la etapa negocierilor cu agentul economic. După care urmează o muncă enormă pentru a fi posibilă deschiderea unei farmacii și a unui cabinet al medicului de familie la  Bălțiul Nou.  Agentul economic trebui să obțină acreditarea și aprobarea de la organele competente.

Soluția pentru problema cu care se confruntă locuitorii acestui sector a fost amânată din mai multe motive. În primul rând, nu există încăperi, care să corespundă standardelor. În al doilea rând, mai mulți agenți economici au refuzat să deschidă o farmacie în Bălțiul Nou, considerând această afacere nerentabilă.

În Bălțiul Nou locuiesc circa 3000 de oameni. Administrația locală a propus în repetate rânduri amenajarea unui punct medical, unde ar fi posibilă măcar măsurarea temperaturii, tensiunii arteriale și consultarea unui medic. Însă cererea i-a fost refuzată, din diverse motive.

Cmentariile sunt închise