La Madrid a fost deschis un spațiu special pentru plâns

În Madrid a fost deschis un spațiu special pentru a plânge.

„Intrați și plângeți” – așa afirmație întâmpină vizitatorii Sălii de Plâns din Madrid. Spații pentru plans și numere de telefoane a psihologilor sunt la fel prezente în încăpere, transmite Reuters.

Spațiul dintr-o clădire din centrul Madrid-ului are drept scop înlăturarea stigmatizării plânsului și apelării la ajutor. Problema sănătății mintale este una actuală în mai multe țări.

Autoritățile Spaniole nu primul an alocă milioane de euro pentru a atrage atenția la sănătatea mintală, ca o parte a sănătății publice, care include și linia de asistență 24/24 pentru prevenirea suicidelor. Aceștia susțin că subiectul nu trebuie tabuat – în schimb trebuie vorbit deschis și acționat corespunzător.

În Spania, a doua după frecvență cauză a morții este sinuciderea. Unul din zece adolescenți sunt diagnosticați cu dereglări ale sănătății mintale, iar aproximativ 6% din populație suferă de anxietate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture