La OSC Bălți a crescut numărul solicitărilor de perfectarea a actelor

La Oficiul Stării Civile din Bălți a crescut numărul solicitărilor de eliberare a certificatelor pentru redobândirea cetățeniei române . Declarația a fost făcută de șefa OSC din Bălți, Gabriela Cojocaru, în cadrul emisiunii Лицом к лицу , de la postul de televiziune BTV.

Potrivit acesteia, tot mai mulți cetățeni solicită eliberarea duplicatelor certificatelor de stare civilă.

Cu părere de bine nu sunt cozi la noi. Se lucreaza foarte bine, necătând la faptul că și la noi s-a mărit volumul de solicitări”.

Totodată, Gabriela Cojocaru a comentat situația cozilor interminabile de la Serviciul Stării Civile din Chișinău.

Solicitările acolo sunt mult mai mari decât la un oficiu din motiv că toate actele de stare civilă întocmite în toate raioanele, până în anul 1945. Această problemă de solicitare a duplicatelor certificatelor de stare civilă pentru dobândirea cetățeniei române, căci pentru aceasta se solicită dublicatele, nu este de o zi sau două, ci de 20 de ani”.

Un număr mai mic de solicitări a fost înregistrat doar în anul 2014, când au fost introduse pașapoartele biometrice și cetățenii au sperat că vor putea munci liber peste hotarele țării.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture