LÂNGĂ ȘCOALĂ SE VÂND ȚIGĂRII ȘI PRODUSE FAST-FOOD

Vând țigări și chips-uri în apropierea instituțiilor de învățământ. Lângă Liceul Teoretic„ Vasile Alecsandri” din Bălți este aplasată o gheretă în care sunt comercializate țigări și produse fast-food. Deși legea interzice vânzarea acestor produse în apropiere de școli la o distanță de 50 de metri, chioscul este amplast la doar 20 de metri.

Directoarea Liceului Teoretic „ Vasile Alecsandrii”, Ungurean Elena spune că ghereta le da bătăi de cap profesorilor din instituție, de aceia ei sa-u adresat în nenumărate rânduri autorităților însă fără rezultat.

Mai mult ca atât, directoarea a precizat că ghereta funcționează în baza unei autorizații care nu-i permite să vândă și produse alimentare.

Administratorul gheretei spune că este nevoită să vândă astfel de produse pentru a-și asigura un trai decent.

Bălțenii sunt nemulțumiți de faptul că în apropierea liceului sunt puse în vânzare produse alimentare interzise de a fi consumate de copii.

Potrivit legislației în vigoare, unitățile de comerț situate în preajma școlilor la o distanță mai mica de 50 de m nu pot vinde țigări, iar la 100 de metri nu pot vinde produse cu un conținut sporit de zahăr și grăsimi. Este vorba, în special, de chipsuri, caramele, chifle, dar și gume de mestecat, ciocolată, bomboane, cereale îndulcite, sucuri carbogazoase, snacks-uri sau cafea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture