Letonia devine prima țară UE care permite angajatorilor să-și concedieze angajații nevaccinați

Noua legislație va intra vigoare din 15 noiembrie și nu vor exista excepții nici pentru pentrsoanele care au trecut recent prin boală.

0

Letonia este prima țară din lume care prin intermediul unei decizii adoptaate de Parlament joi li se permite angajatorilor din această țară să îi concedieze sau să îi transfere pe un regim de muncă la distanță pe angajații lor care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

Motivul fiind faptul că țara se confruntă cu unul dintre cele mai dure valuri epidemice. Până la momentul actual, în jur de 61% dintre adulții din Letonia s-au imunizat  cu schema completă, o rată de vaccinare ceva mai scăzută decât media Uniunii Europene de circa 75%.

În contextul dat Letonia este prima țară UE care a implementat un nou lockdown în această teamă, după creșterea numărului de cazuri de infectare.

Menționăm faptul că noua lege le permite angajatorilor să suspende contractele de muncă și mai mult ca atât să nu-i mai plătească pe angajații care refuză să se vaccineze sau, dacă este posibil, să-i transfer pe un regim de muncă de acasă. Ulterior, ei îi pot concedia pe angajații care nu s-au vaccinat în perioada de trei luni de după suspendar.

Noua legislație va intra vigoare din 15 noiembrie și nu vor exista excepții nici pentru pentrsoanele care au trecut recent prin boală. Anterior, obligativitatea vaccinării în Letonia s-a aplicat doar angaja

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture