Erupție solară majoră. Soarele a trimis cantități masive de radiații spre Pământ

Erupția solară a fost inclusă în categoria X1-class după detectarefiind, una dintre cele mai intense de acest fel.

0

La sfârșit de octombrie, suprafața Soarelui devenise din ce în ce mai activă, iar explozii puternice de radiații au fost trimise spre Pământ. Necătând la faptul că  suprafața planetei noastre este protejată de atmosferă, erupțiile solare pot fi devastatoare pentru sateliții de comunicare și sistemele GPS, transmite decoperă.ro.

La data de 28 octombrie a fost înregistrată o erupție solară a fost atât de puternică încât a fost inclusă în categoria X1-class după detectarefiind, una dintre cele mai intense de acest fel.

Care ar fi cauza că intensificării activității  Solare?

Potrivit unui videoclip publicat de NASA, erupțiile spectaculoase și evidențiază forța impresionantă a stelei noastre. În contextul dat, furtuna solară a declanșat apariția aurorelor, cunoscute și ca luminile nordice, pe cerul nopții deasupra Americii de Nord.

Începând cu decembrie 2019, activitatea Soarelui s-a intensificat foarte mult, totul făcând parte din ciclul solar natural. Fiecare ciclu durează în jur de 11 ani, trecând de la calm la furtunos și apoi din nou la calm.

Potrivit specialiștilor activitatea solară se poate intensifica atât de mult încât polii magnetici ai Soarelui se pot inversa, iar cantități masive de material solar pot ajunge să fie aruncate în spațiu în tot acest timp.

Cele mai mari explozii din Sistemul Solar!

În urma unor estimări cea mai puternică erupție de categorie X-class înregistrată vreodată a fost o erupție X28-class, ceea ce înseamnă că a fost de 28 de ori mai puternică decât erupția din 28 octombrie. Erupția dată ar fi putut să fie chiar și mai puternică decât atât, având în vedere că senzorii se întrerup la acel nivel.

Menționăm faptul că aceste evenimente sunt cele mai mari explozii din Sistemul Solar și pot elibera la fel de multă energie precum 1 miliard de bombe cu hidrogen, a explicat NASA. Așadar, chiar dacă Soarele permite existența vieții pe Terra, să nu uităm niciodată că este capabil de distrugere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture