Ce încălcări au fost depistate de către carabinieri timp de o săptămână?

În cazul când observați o persoană aflată în dificultate ori sunteți martor la o faptă ilicită, sesizați cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați la numărul scurt 112.

0
Timp de o săptămână carabinerii au depistat mai multe încălcări. Astfel înperioada 29.10-05.11.2021, peste circa 1200 de carabinieri au activat , prentru menținerea și asigurarea ordinii publice și la prevenirea răspândirii infecției de tip nou COVID – 19, în mai multe localități din țară, fiind acoperite total circa653 itinerare, dintre care 34 patrule mixte și 619 patrule independente, se arată într-un comunicat emis de IGC al MAI.
Desfășurate au fost circa 11 misiuni de asigurare a ordinii publice și înregistrate 58 misiuni de intervenție la apeluri de urgență 112 dintre care:
– reacționare directă – 58;
– reacționare în suport – 0.
În urma misiunilor care au fost desfășurate, în perioada de referință au fost constatate și documentate circa 67 de contravenții, printre cele mai frecvent întâlnite menționăm:
– Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice –circa 21 cazuri art.(761 CCRM);
– Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariția în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – circa 12 cazuri (art.355 alin.1 CCRM);
– Fumatul în locurile publice – circa 10 cazuri (art. 91′ alin.18, 17 CCRM);
– Huliganismul nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, alte acțiuni similare ce tulbură ordinea publică și liniștea persoanei fizice –circa 7 cazuri ( art. 354 CCRM);
– Procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice şi a analogilor acestora în cantități mici sau consumul de droguri fără prescripția medicului –în jur de 6 cazuri (art. 85 alin. 1 CCRM).
Astfel în cadrul activităților desfășurate, în perioada de referință au fost legitimate în jur de 219 persoane, dintre care 12 persoane reținute.
În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri reiterează, în cazul când observați o persoană aflată în dificultate ori sunteți martor la o faptă ilicită, sesizați cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați la numărul scurt 112.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture