Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc ar putea fi adus forțat în fața procurorilor în dosarul „verde de briliant”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc ar putea fi adus forțat în fața procurorilor, în dosarul „verde de briliant”. Procuratura de la Sângerei a depus la Comisia Electorală Centrală un demers pentru a obține consimțământul, în acest sens, deoarece a fost deja înregistrat în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, scrie tv8.md.

„Întrucât Președintele partidului PACE refuză să se prezinte la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire în dosarul ”verde de briliant”, iar între timp a obținut statutul de candidat la funcția de deputat, fiindu-i aplicabile garanțiile reglementate prin art.51 Cod Electoral, Procuratura raionului Sângerei a înaintat CEC un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat în fața procurorilor pentru a-i înainta acuzarea și a transmite dosarul în judecată”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Gheorghe Cavcaliuc a fost citat la Procuratura Sângerei încă în data de 21 mai, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul „verde de briliant”, cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată.  Acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Amintim că, vicepreședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE în seara de 6 aprilie curent. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Atunci, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture