Liderul PN donează 10 mii de euro pentru producerea de viziere în Moldova. Usatîi: „Să le fie rușine celor care le importă cu 55 de lei”

Liderul Partidului Nostru și primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, critică autoritățile centrale pentru faptul că vor importa viziere din China mai scumpe decât ar putea să fie produse în țară. Totodată, politicianul spune că autoritățile ar fi putut să importe aceste viziere și din România, unde ar fi plătit un tarif mult mai mic per bucată. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui Usatîi, „unii” (fără a da nume) încearcă să facă averi pe timp de criză prin procurarea acestor viziere cu 55 de lei per bucată pe când în țară sunt studenți care ar putea să le producă gratuit, doar cu costul materiei prime.

Totodată, politicianul spune că a căutat cât este costul unei astfel de viziere care urmează să fie importată și tariful plus toate taxele adiacente și a constatat că prețul per bucată ar trebui să fie de circa 30 de lei, dar nu 55 de lei.

Primarul de Bălți spune că mâine va dona 10 mii de euro celor de la viziere.md pentru producerea vizierelor. „Ei (n.r. studenții) vor să producă 100 de mii de viziere și au nevoie de materiale în sumă de 200 de mii de lei”, a menționat politicianul.

Totodată, politicianul spune că a găsit o companie în România care poate produce zilnic până la 10 mii de viziere, iar costul per vizieră ar fi de 20 de lei.

Renato Usatîi spune că statul deja  a semnat un contract cu reprezentanți din China pentru primele 200 de mii de viziere, iar prețul pentru o vizieră este de 55 de lei.

Sursa tv8.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture