LIVE // Ședința CEC din 8 iunie 2021: Pe agendă revizuirea numărului de secții de vot pentru diasporă

Comisia Electorală Centrală va decide astăzi dacă revizuiește decizia de sâmbătă privind numărul de secții de vot pentru diasporă, scrie deschide.md.

 

Pe agendă este un punct intitulat: „Pentru modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4966 din 5 iunie 2021 „Cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”

În fața sediului CEC are un loc un protest împotriva numărului mic de secții de votare care vor fi deschise pentru anticipatele din 11 iulie. Mai multe partide și-au anunțat intenția să se alăture protestului, iar altele au atacat în instanță decizia Comisiei Electorale Centrale.

Amintim că, Comisia Electorală Centrală a adoptat pe 5 iunie decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diasporă. Astfel, în afara hotarelor R. Moldova, pentru alegerile anticipate din 11 iulie vor fi deschise doar 139 secții de votare, așa cum a fost la alegerile prezidențiale din 2020. Asupra numărului 139 a insistat secretarul general al CEC-ului, fostul socialist Maxim Lebedinschi, chiar dacă Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene a cerut 190 de secții de votare.

Foto: Newsmaker.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture