Locuitorii din Bălți se pot testa gratuit la diabet în toate sectoarele orașului

0

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, diabetul este pe locul 9 la nivel mondial, printre principalele cauze de deces. Experții spun că diagnosticarea maladiei la timp, o dietă specială, tratamentul medicamentos și respectarea tuturor recomandărilor medicului pot preveni sau întârzia consecințele severe ale bolii. În cadrul proiectului „Moldova alege sănătatea”, oricine se poate testa gratuit la diabet zaharat. 

Campania are loc în contextul Zilei Mondiale a Diabetului. Scopul acțiunii este ca oamenii să-și verifice nivelul zahărului în sânge și să ia măsuri, cât mai rapid, dacă vor exista abateri de la nivelul normal. Punctele mobile de prim ajutor vor funcționa în perioada 17-19 noiembrie, în toate cartierele orașului.

 Potrivit secției Sănătate, în municipiul Bălți suferă de diabet zaharat cel puțin 4651 de persoane, dintre care 22 sunt copii. În ultimele 9 luni ale acestui an, în oraș au fost înregistrate 192 cazuri noi cu această boală.

Diabetul zaharat este o afecțiune cronică, care este resimțită atunci, când pancreasul nu produce destulă insulină sau chiar deloc, ori atunci când insulina nu este folosită corect.

Doritorii își pot face un test de glicemie, până pe 19 noiembrie, între orele 8 și 12, la următoarele adrese:

– regiunea BAM – Piața Binna, strada Bulgară, 21;

– regiunea Gara de Nord – în incinta magazinul StroyLux, strada Feroviarilor, 38a;

– regiunea Gara Bălți-Slobozia, punct mobil de prim ajutor;

– regiunea Piața Centrală, la intrarea principală în piață;

– regiunea S.A CET-NORD, strada Ștefan cel Mare, 168;

– regiunea Autogara- supermarketul Green Hills, strada Nicolae Iorgia, 11/3;

Procedura este absolut gratuită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture