,,Cum te simți astăzi?”. În Moldova a fost lansată o platformă online, destinată persoanelor care se gândesc la sinucidere

0

Potrivit statisticilor, zilnic în Republica Moldova o persoană se sinucide, iar altele două încearcă să o facă. De la începutul anului curent, peste 340 de moldoveni s-au sinucis. Această cifră este mult mai mare decât decesele înregistrate în accidentele rutiere, 220 la număr în ultimul an. Menționăm că la nivel mondial, accidentele sunt principala cauză de deces în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani.

Experții în sănătate mintală spun că persoanele deprimate sau cele care se confruntă cu probleme psihologice, sun cele mai tentate către sinucidere. În cadrul campaniei ,,Cum te simți astăzi?”, în Moldova a fost lansată o platformă online pentru a găsi profesioniști în domeniul sănătății mintale. Dacă observi semne de stres, insomnie, apatie sau anxietate care sunt în general considerate nesemnificative în societate, accesează platforma cumtesimtiazi.md. După introducerea datelor necesare, precum, numele orașului sau localității dvs., site-ul vă va oferi adresele centrelor și specialiștilor care vă vor oferi asistență psihologică.

Tot pe site-ul cumtesimtiazi.md, poți găsi multe articole de la cei mai buni psihologi pe tema sănătății mintale. Potrivit datelor statistice ale IGP în anul 2020 au fost înregistrate 398 de cazuri de suicid, cu 22 de cazuri mai multe decât au fost în anul 2019. Cele mai multe cazuri, 47 la număr, au fost înregistrate în luna septembrie.

Conform acelorași date statistice, în 2020, 329 de persoane s-au sinucis prin strangulare, 31 – s-au aruncat de la înălțime, 9 – s-au împușcat, 12 –  s-au automutilat, 4 – s-au otrăvit, 7 – s-au înecat, 3 –  s-au autoincendiat, unul s-a runcat sub automobil, iar altele două s-au electrocutat.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture