20 de zile de arest preventiv pentru Alexandru Gheorghieș de la Curtea de Apel Bălți și complicele lui

0

Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți și complicele acestuia a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 20 de zile. Decizia a fost luată, astăzi 18 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.  Pe 17 noiembrie, Alexandru Gheorghieş a fost reținut de procurorii anticorupţie și plasat în izolator pe un termen de 72 de ore. 

La 16 noiembrie 2021, procurorii anticorupție și SIS au efectuat în total 7 percheziții în cadrul cauzei penale în care este vizat un judecător din cadrul Curții de Apel Bălți. În urma acțiunilor de urmărire penală, magistratul și încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, urmând să fie puși sub învinuire cu înaintarea învinuirii în săvârșirea infracțiunii încriminate.
Perchezițiile au fost efectuate la mai multe locații printre care la biroul de serviciu, domiciliul și la automobilul care se află în folosința magistratului.
În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne.
Magistratul, Alexandru Gheorghieș este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Astfel, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începînd cu anul 2014 și pînă în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător. Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture