Locuitorii străzii Heciului repară singuri drumul: „autoritățile locale ne-au lăsat de mila sorții”

147

Locuitorii străzii Heciului cer autorităților locale să acorde atenție stării îngrozitoare a drumului  a și lipsei de canalizare. Potrivit oamenilor, drumul nu a fost reparat din anul 1980.

Pe vreme rea, mașinile se blochează aici. Iar când nu este ploaie, situația nu e cu mult mai bună. Progresul  nu a călcat pe aici. Nu există un bun element al civilizației – un sistem de canalizare. Locuitorii străzii apelează de ani buni la primar pentru ajutor, dar nu sunt auziți.

Locuitorii străzii , de mai multe ori au pus miână de la mîână și au cumpărat moloz și resturi de materiale de construcții pentru a umple cumva găurile de pe drum. În fiecare an, comandă un greder și  plătesc  singuri. Oamenii cred că autoritățile locale au uitat de ei și i-au lăsat în voia sorții.  Doar că ei tot sunt bălțeni.

În această zona nu există nici o farmacie, există doar un singur magazin. Pentru a ajunge la o școală, piață sau spital, oamenii trebuie să parcurgă câțiva kilometri. Tinerii încă se descurcă cu astfel de dificultăți, iar persoanele în vârstă sunt obligate să ceară ajutor vecinilor.

Pe strada Heciului sunt  situate aproximativ 130 de case. Aproximativ 600 de persoane trăiesc în ele. Oamenii speră că vor fi auziți iar autoritatea  locală îi v-a ajuta să rezolve problema cu care se confruntă  zeci de ani.

Жители бельцкой улицы сами ремонтируют дорогу: «Местные власти бросили нас на произвол судьбы»

Жители бельцкой улицы сами ремонтируют дорогу: «Местные власти бросили нас на произвол судьбы»

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 4. November 2019

Cmentariile sunt închise