Lucrările de amenajare ale zonelor verzi continuă la Bălți

O altă zonă verde amenajată la Bălți. La moment lucrările sunt desfășurate în preajma liceului ,,Mihail Lomonosov” în „cartierul 10” . Responsabili sunt angajații întreprinderii municipale „DRCD”. Conform planului,  în  acestă zonă va apărea un pavaj nou, vor fi instalate borduri, bănci și coșuri de gunoi. Drumul care face legătura dintre instituția de învățământ și blocuirle de locuit va fi asfaltat.

Nicolai Grigorișin a menționat că locuitorii din prejmă cer amenajarea zonei, de ceva timp. Aici  sunt amplasate 2 școli, de aceea accesul părinților și al sutelor de elevi este important.

La moment, echipele pregătesct terenul. După finalizarea acestor lucrări, angajații de la „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi” vor planta copaci și dezvolta spații verzi.

Amintim că programul „Orașul pietonal” propus de Renato Usatîi prevede amenajarea trotuarelor și a parcurilor de pe teritoriul orașului. De anul trecut, un mare proiect de construcție este demarat la Bălți. Repararea străzilor și trotuarelor continuă în diferite sectoare ale orașului. Pe străzile Konev și Decebal, carosabilul și zona pietonală au fost deja reconstruite. Alți antreprenori și întreprinderea municipală „DRCD” sunt antrenați în lucrări de reparații a trotuarelor și drumurilor de pe strada Bulgară, Decebal, Pușkin, Ștefan cel Mare, V. Lupu, Cahulului și Strîi. Anul acesta, administrația orașului Bălți a pus accentul pe îmbunătățirea trotuarelor, precum și pe amenajarea unuia dintre cele mai mari parcuri ale orașului. Primăria intenționează să înlocuiască complet vechile felinare, iar firele electrice vor fi montate în sol. Trotuarele din Parcul Victoriei vor fi pavate complet.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture