Lucrătorii piețelor din Bălți îndemnați să respecte cu strictețe măsurile de securitate   

Revin la tarabele din piață, dar dau dovată de responsabilitate. Primarul de Bălți a îndemnat lucrătorii  piețelor din oraș să respecte cu strictețe măsurile de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus. Acum, susține Renato Usatîi, cerințele sanitare nu trebuiesc neglijate.Grupurile mobile, care monitorizează cum se respectă regimul de carantină, zilnic vor verifica și piețele.  Dacă vânzătorii nu vor respecta mărusile necesare, piețele riscă să fie închise din nou. 

Directorul Spitalului Clinic Bălți a anunțat că în oraș, situația pandemică rămâne tensionată. Bilanțul celor infectați a depășit cifra de 200. La moment în spital sunt internați peste 100 de pacienți, atât din oraș, cât și din alte raioane. Acesta susține că mai bine de jumătate de pacienți suportă o formă ușoară a infecției. Mulți nici nu bănuiesc că pot fi infectați, în schimb intră în contact cu cei din jur, care contractează virusul foarte rapid.

Serghei Rotari a spus despre importanța utilizării soluțiilor dezinfectante speciale la locul de muncă. Despre folosirea măștilor și mănușilor și despre păstrarea distanței sociale.

Reamintim că marți, 19 mai, s-a decis reluarea activității piețelor din Bălți. Acestea vor funcționa în conformitate cu măsurile luate de Comisia Națională Situații Excepționale la data de 8 mai, când au permis redeschiderea piețelor din toată țara cu excepția municipiilor Bălți și Chișinău. Renato Usatîi a reușit să convingă unii reprezentanți a comisiei municipale de sănătate publică să voteze pentru redeschidere.

Lucrătorii piețelor din Bălți îndemnați să respecte cu strictețe măsurile de securitate

Lucrătorii piețelor din Bălți îndemnați să respecte cu strictețe măsurile de securitate

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 20. Mai 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture