MADRM ar fi tergiversat acordarea unui credit din Japonia, insistă Slusar: „Nu cunosc limba japoneză, dar iată o scrisoare în engleză”

Deputatul Partidului Platforma DA Alexandru Slusari insistă că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) ar fi tergiversat acordarea unui împrumut avantajos din partea Japoniei. Asta după ce șeful instituției, Ion Perju, a negat acuzațiile, menționând că, probabil, materialele pe care le-a citit deputatul erau în japoneză. „Nu cunosc limba japoneză, dar iată o scrisoare în engleză de la Agenția niponă JICA”, a menționat Slusari, relatează agora.md.

„De regulă, diplomații, mai ales cei din Japonia, nu-și permit așa ceva. Aici (în scrisoarea publicată – n.r.) ei enunță că sunt preocupați de faptul că se întârzie și întârzierea va avea un impact negativ. Că din cauza tergiversării proiectul riscă să nu înceapă anul curent. Domnule Perju, cunoașteți foarte bine că partea niponă era pregătită să semneze acordul de credit încă pe 21 noiembrie 2019! Dacă ar fi nevoie, voi publica și probe. Dacă ziceți că MAEIE a delegat împuternicirile de a semna acordul ambasadorului RM în Japonia, publicați documentul confirmativ. Dacă nu-l publicați, atunci vom constata din nou că ați mințit public și trebuie să vă dați demisia”, scris Alexandru Slusari pe Facebook.

Amintim că deputatul a spus că Republica Moldova poate pierde „un credit foarte avantajos” din Japonia, destinat sectorului agricol, după ce MADRM ar fi tergiversat negocierile.

De partea cealaltă, ministrul Ion Perju a spus că semnarea acordului de împrumut a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. A insistat că banii vor ajunge în țară, după ce documentul va fi semnat de ambasadorul Republicii Moldova în Japonia.

Sursa: agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture