Mai mult de o mie de bălțeni au fost imunizați contra gripei

Din cele 8 mii de vaccinuri antigripale, repartizate Centrului medicilor de familie din Bălți, aproape 1300 au fost administrate. Anunțul a fost făcut de șefa Serviciului Sănătate, Feodora Rodiucova, care a menționat că, procesul de imunizare continuă.

Primii beneficiari sunt lucrătorii medicali, angajații instituțiilor de asistentă socială, dar și persoanele care suferă de boli cronice. Copii pot primi vaccinul doar după împlinirea vârstei de 9 ani.

FEODORA  RODIUCOVA  ȘEFA  SERVICIULUI  SĂNĂTATE: „În prezent, au fost vaccinate 1277 de persoane, dintre care 183 sunt angajați ai instituțiilor medicale. Menționăm o bună solicitare din partea bălțenilor care suferă de boli cornice, precum diabet zaharat-205 oameni, îmbolnăviri ale sistemului cardio-vasculare, 636 de persoane, astm bronșic cronic-15 oameni. De asemenea au fost vaccinate și două persoane care sunt infectate cu HIV.”

Feodora Rodiucova, a adăugat că, imunizarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă si recomandă tuturor celor, care se încadrează în categoriile cu risc sporit de îmbolnăvire, să solicite vaccinarea, care este gratuită. Doritorii, pot primi vaccinul dacă se vor adresa medicului de familie și acesta va permite administrarea dozei.

În total, municipiul Bălți a primit 10 mii de vaccinuri antigripale, din cele 200 de mii de doze donate Republicii Moldova. Vaccinul este produs în China, fiind precalificat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi conţine tulpinile virusurilor gripale tip A şi tip B. Specialiştii precizează că vaccinul protejează doar de gripa sezonieră şi nu de alte infecţii respiratorii virale acute. 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture