Mai mulți Bălțeni, au participat la o simulare de alegeri

475

Mai mulți Bălțeni, au participat la o simulare de alegeri. În cadrul unui seminar, organizat în data de 27 noiembrie, tinerii prezenți au avut ocazia de a asculta dirscursurile candidatelor, iar alții au avut posibilitatea de a se manifesta în calitate de observatori.

Proiectul susținut de Guvernului Suediei, are ca scop motivarea femeilor de a se implica în procesele decizionale.

OLGA NICOLENCO, TRAINER ÎN PROBLEME DE GEN

,,În cadrul acestui proiect, încercăm să mobilizăm, să motivăm să candideze la următoarele alegeri. Care nu ar fi ele, să fie parlamentare, să fie locale va fi decizia lor. Dar pentru noi este important, femeile să acceadă la mai multe funcții de răspundere. Și apropo nici măcar  nu  ne interesează în cadrul proiectului, foarte tare de la ce partid sânt aceste femei. Pentru noi este important, să crească numărul femeilor în funcții de decizie, să crească numărul femeilor în parlament, să crească numărul femeilor în guvern.”

În calitate de candidate, au fost 3 femei care și-au prezentat și platformele electorale, pentru alegători.

RENATA GRĂDINARU

,, A fost un exercițiu destul de interesant pentru noi, pentru că am făcut niște simulări de dezbateri a candidatelor în funcții de conducere, în funcții publice. Și ne-a fost  foarte interesant pentru că am avut și un mesaj electoral și un discurs, și un apel către susținători, toate etapele dezbaterii, întrebări, răspunsuri și la urmă etapa de votare.”

EMMA MATRENIUC

,, Timpul acesta frumos de afară dealtfel, dă dovadă că dumnevoastră sunteți îngrijorați de viața voastră și de viitorul vostru. Eu văd multă lume tânără în sală, asta demonstrează că voi doriți ca țara vostră, viața voastră să fie mai bună, asta înseamnă că nu ați venit în zadar.”

DIANA GROSU

,, Datorită acestui proiect noi am căpătat abilitățile necesare de comportare cu cetățenii, cu jurnaliștii, am studiat cum să comunicăm cu jurnaliștii, pentru că sunt multe chestii care nu erau cunoscute de mine. Sunt foarte mulțumită că a existat așa un proiect care să pună în evidență sau lumină pe femeile care sunt active în comunitățile lor.”

Simularea de dezbateri a fost și o testare pentru candidate, spune unul din organizatori.

LILIANA PALICOVICI

 ,, Au avut posibilitate să discute cu publicul să-și exprime opinia vizavi de planurile lor, cum văd ele schimbarea sau soluționarea anumitor probleme din diferite domenii și să aibă un exercițiu foarte interesant să răspundă la întrebările publicului. Aici am testat cât de pregatite sunt să acceadă la o funție de conducere și cum analizează problemele pe care le au oamenii.”

La final de întâlnire, au fost anunțate și rezultatele de către observatorii din rândul tinerilor.

Cmentariile sunt închise