MAI MULȚI BANI PENTRU PROCURORI

Salariile procurorilor ar urma să crească până la plafonul celor ale judecătorilor, cel puțin așa prevede noua Lege a Procuraturii, care a trecut de Comisia juridică a Parlamentului, informează UNIMEDIA.

Procurorul general, Corneliu Gurin a declarat că în toată istoria Republicii Moldova salariile judecătorilor erau echivalente cu cele ale procurorilor, iar după majorarea din 2014, decalajul s-a mărit considerabil.

Astăzi un procuror care practic decide inițierea sau încheierea urmăririi penale are un salariu mai mic decât al unui ofițer de urmărire penală. În proiectul propus este stipulat ca salariul procurorilor să fie de cel puțin 90% din salariul unui judecător”, a spus Gurin.

UNIMEDIA precizează că începând cu 1 ianuarie 2014, un judecător de primă instanță are un salariu egal cu trei salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă aproape 11 mii de lei. Magistrații Curților de Apel, peste 14 mii de lei, iar judecătorii din instanțele supreme și cei care fac parte din Consiliul Superior al Magistraturii, peste 18 mii de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture