Maia Sandu a discutat cu ambasadoarea Italiei despre protecția socială, educație și recunoașterea studiilor

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o ultimă întrevedere, astăzi, cu Ambasadoarea Italiei Valeria Biagiotti, unde au discutat despre domenii esențiale, precum educația, protecția socială și recunoașterea studiilor.

În cadrul întâlnirii, s-a vorbit despre promovarea unor soluții durabile pentru protejarea intereselor diasporei stabilită cu traiul peste hotare, în țara ce găzduiește cea mai mare comunitate de moldoveni, scrie deschide.md.

„Mi-am exprimat convingerea că vom dezvolta cooperarea noastră atât pe dimensiunea comercială, prin majorarea investițiilor italiene în Moldova, cât și prin semnarea acordurilor sociale și economice, la care lucrăm în prezent”, a mai adăgat Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit ambasadoarei, care își încheie mandatul în țara noastră, pentru munca plină de realizări, pentru contribuția la consolidarea relațiilor economice moldo-italiene, la dezvoltarea socială a Moldovei și la afirmarea valorilor democratice. A ținut să aprecieze și ajutorul oferit de Italia în contextul pandemiei.

„I-am urat Ambasadoarei Biagiotti mult succes în noua ei misiune și am asigurat-o că va avea oricând prieteni la Chișinău.”, a menționat Șefa Statului.
Valeria Biagiotti și-a început mandatul în 2017, când se împlineau 25 ani de relații moldo-italiene, dupa ce a activat la ONU, in New York.
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture