Maia Sandu a semnat decretele de numire a ambasadorilor în Ucraina și Spania

Președintele Maia Sandu a semnat decretele de numire a lui Valeriu Chiveri în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina și a lui Eugeniu Revenco – ambasador în Regatul Spaniei.

0

Valeriu Chiveri a fost ambasador al Republicii Moldova în Austria, în perioada anilor 2010-2013, precum și șef al Delegației permanente a Moldovei pe lângă OSCE, transmite IPN.

A exercitat mandatul de reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale cu sediul la Viena.

Astfel în perioada 2013-2015, a fost viceministru al afacerilor externe și integrării europene, iar din 2019 până în prezent a exercitat funcția de șef al Oficiului pentru programe al OSCE, în Dushanbe, Tadjikistan.

Menționăm că, Eugeniu Revenco, din noiembrie 2019 până în prezent, a exercitat funcția de secretar general al MAEIE. În perioada anilor 2015-2019, a fost ambasador în Republica Letonia.

Diplomatul a făcut studii de master în Drept European, Institutul pentru Studii Europene, Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture