Maia Sandu explică de ce pensionarii nu pot avea pensii mai mari acum

1

Preşedinta Maia Sandu declară că în Republica Moldova există aproximativ 800.000 de oameni care muncesc şi circa 700.000 de pensionari. Din acest considerent, pensionarilor nu li se pot achita pensii mai mari decât în prezent. În cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1, şefa statului a accentuat că pentru creşterea pensiilor trebuie să avem mai multe contribuţii în fondul social şi mai mulţi oameni care lucrează în ţară, transmite  TRM.md.

„Foarte multă lume se întreabă de ce nu aţi majorat pensiile mai mult decât le-aţi majorat? Noi avem astăzi 800.000 de oameni care lucrează şi 700.000 de pensionari. Am ajuns la un coraport care este foarte defavorabil pensionarilor. 

În mod normal ar trebui să avem 4 oameni care muncesc ca să putem achita pensia unui pensionar. Din contribuţiile a patru oameni poţi să dai o pensie bună, dar atunci când suntem aproape la egal este foarte complicat şi de asta noi trebuie să reuşim să dezvoltăm economia”, a precizat Maia Sandu.

Cât ţine de pensia anticipată, Maia Sandu afirmă că aceasta este un drept al cetăţeanului.

„Dacă omul are 39 de ani de contribuţii, nu contează ce vârstă are, dacă vrea să iasă la pensie, iese. Pensia îi este calculată în funcţie de contribuţiile pe care le-a avut. Pentru femei e 36,5 ani,  ulterior va creşte până la 37. 

Este o formă echitabilă pentru cei care au stagiu de muncă şi vor să se pensioneze mai devreme. Nu este o facilitate pentru buget, dar este un drept al cetăţeanului şi un drept pe care-l asigurăm”, a menţionat preşedinta.

Amintim că, recent, deputaţii PAS au aprobat o lege care prevede introducerea pensionării anticipate pentru stagiu lung, păstrarea formulei de majorare a vârstei de pensionare şi modificarea formulei de indexare a pensiilor.

 

Citește și
 1. Iurie spune

  ERA DE AȘTEPTAT
  DEMAGOGII STANDARTE PARȘÎVE POLITICE ➡️PERMANENTE⬅️

  FĂĂĂ, DĂMI PĂMÎNT, CASĂ, MIJLOC DE TRANSPORT ȘI CONDIȚIILE CARE-MI TREBUIE ȘI EU POT ȘI SINGUR SĂ-MI ÎNTREȚIN BUNEII SAU PARINȚII BĂTRÎNI ȘI APROAPELE CALIC

  DA-MI
  DĂ-MI
  DĂĂĂĂ-MI
  ESTE DREPTUL MEU
  ȘI TE SCĂP DE PROBLEMA ASTA MAJORĂ, FIINDCĂ TOT TRANSPIRI AȘA TARE
  ( bucurăte că lumea încă ar mai lua de la tine )

  DESPRE CE TÎNPENII VORBEȘTI TU ???
  TU VORBEȘTI DESPRE➡️SCLAVIE⬅️!!!

  AI PROMIS PENSIA MINIMĂ DE 2000 LEI= (100€)
  https://www.facebook.com/maia.sandu/videos/2569225760034985/
  https://www.facebook.com/presedinte.md/videos/215504900422587/
  ÎNSĂ PENSIA MINIMĂ N-A AJUNS NICI LA 1000 LEI=(50€)

  SĂ TRĂIEȘTI TU CU CÎTEVA SUTE DE LEI PE LUNĂ

  LA SUDU PLANETEI LUMEA ÎN GENERE PAȘTE ȘI BEA DE PE JOS

  MAJORITATEA POPULAȚIEI ATÎTA AȘTEAPTĂ, SĂ VĂ FĂCEȚI LUCRUL MAI REPEDE

  DE BINE CE VÎI, VOI NU ȘTIȚI CE SĂ MAI NĂSCOCIȚI

  MAI CLOCIȚI RANA ÎNCĂ VRIO CÎȚIVA ANI PÎNĂ ÎMBĂTRÎNEȘTE LUMEA LOCALĂ ȘI ÎI VA FI ÎN CUR ȘI DE VOI ȘI DE BANI !
  APOI SĂ VEZI CUM VEȚI MERGE PE RÎND

  TIAȘ HOTĂRÎ EU DREPT AIȘI DINTRUN CUVÎNT

  DAR O LĂS SO FACĂ LUMEA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture