Maia Sandu: O să încercăm să ne asumăm riscurile politice și de imagine. PAS, gata să facă pasul pentru numirea unui nou guvern?

Maia Sandu împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este gata să meargă la orice risc – electoral, politic sau de imagine, pentru partid, doar pentru a numit un nou Guvern mai bun pentru cetățeni. Declarația a fost făcută de liderul PAS în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, relatează deschide.md.

Privind apelul grupurlui parlamentar „Pro Moldova” de a crea un bloc antiguvernamental, împreună cu celelalte fracțiuni parlamentare, în vederea numirii unui nou guvern, Maia Sandu spune că este o alegere grea și este un context politic deloc simplu. La fel, există un risc de imagine pentru PAS.

„Alegerea este foarte grea: sau lăsăm acest guvern care nu face ce trebuie să facă pentru oameni, ca să-i ajute să treacă peste această criză, să ajungă la o sărăcie și un dezastru și mai mare decât cel pe care-l avem astăzi, sau să încercăm să demitem acest guvern și să promovăm un guvern care să facă lucrurile mai bine pentru cetățeni, într-un context politic care nu este deloc simplu, pentru că nimeni nu spune că este simplu să numim și să asigurăm susținerea politică pentru un guvern foarte bun pornind de la experiențele pe care șe-am avut cu unele forțe politice în trecut. În situația în care ne propunem să numim un nou guvern există riscuri mari pentru partid. Da, există un risc mar epentru PAS și un risc de imagine, și nu doar. Dacă lăsăm acest guvern o să ne convingem cu toții, cât de urâtă va fi situația. Și situația va fi urâtă pentru cetățeni, nu pentru guvernanți, că ei întotdeauna au cu ce se descurca”, a declarat liderul PAS.

Cu toate acestea, dând dovadă de sinceritate, și vrând un guvern mai bun pentru cetățeni, PAS ar putea încerca să meargă la orice risc, indiferent de consecințele politice pe termen mediu sau lung.

„Situația va fi complicată pentru cetățeni și va fi o alegere grea pentru noi: să încercăm să numim un guvern mai bun pentru cetățeni, asumându-ne toate riscurile politice și de imagine inclusiv riscurile electorale de mai departe, sau să lăsăm lucrurile așa cum sunt. Eu cred că, dacă suntem sinceri cu noi trebuie să încercăm să îmbunătățim situația cetățenilor indiferent de consecințele politice pentru noi pe termen mediu și lung și asta o să încercăm să facem. Acuma evident depinde și de alți deputați din Parlament. Parlamentul arată așa cum arată, nu pentru că așa am vrut noi să arate, dar pentru că oamenii au votat așa cum au votat, dacă erau din cei mai mulți din Blocul ACUM era mult mai ușor să rezolvăm problemele”, a mai spus Maia Sandu.

Sursa: deschide.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture