Majoritatea parlamentară a decis: Directorul CNA va fi numit direct de Parlament

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) va fi numit în funcție direct de Parlament și nu ales în bază de concurs așa cum a fost până acum, scrie zdg.md.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Centrul Național Anticorupție a fost aprobat vineri, 13 august, în prima lectură cu votul a 54 de deputați.

Modificările înaintate de deputații PAS prevăd ca directorul Centrului va fi numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Astfel, candidatul la funcţia de director al CNA nu va mai fi selectat pe bază de concurs organizat de Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, cu atragerea în calitate de observatori a reprezentanţilor societăţii civile sau a reprezentanţilor mediului academic, așa cum a fost până în prezent.

Proiectul aprobat:

În prezent, Ruslan Flocea este director al CNA, fiind numit în funcție prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 104 din 31 iulie 2019, în urma votului majorităţii deputaţilor aleşi.

Foto: zdg.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture