Marina Tauber: Am promis, am făcut. Drumul Jora de Mijloc-Susleni, gata sută la sută (P)

0

Zece kilometri de nota zece. Drumul Jora de Mijloc-Susleni a fost reconstruit în întregime, așa cum a promis Marina Tauber, în 2018, în calitate de primar al comunei Jora de Mijloc. Acesta este cel mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace. Tronsonul de drum Susleni-Jora de Mijloc, care are aproximativ 10 kilometri, asigură accesul rutier pe asfalt spre orașul Orhei pentru opt localități situate pe malul râului Nistru: Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos, Lopatna, Vâșcăuți, Bulăiești, Mârzaci și Mîrzești. În 24 octombrie, au fost inaugurați primii cinci kilometri de drum, cu o lună mai devreme decât termenul planificat. Cealaltă jumătate de porțiune de drum a fost dată în exploatare în data de 18 noiembrie, pe ritmuri de fanfară.

Cei patru mii de locuitori ai comunei Jora de Mijloc, dar și oamenii din celelalte sate din preajmă salută construcția acestui drum și sunt mulțumiți că nu-și vor mai pune viața în pericol și nu vor mai trebui să piardă ore șir ca să ajungă la destinație.

„Suntem foarte bucuroși de acest traseu. De 30 de ani, de când a fost puterea sovietică, speram și așteptam cu nerăbdare că vom avea un drum bun, deoarece toate erau foarte rele. Mulțumim reprezentanților Partidului „ȘOR” pentru acest cadou și apreciem că tot ce promit tot fac”, a spus un locuitor al comunei Jora de Mijloc.

„Tare rău a mai fost acest drum, era plin de gropi, ne stricam mașinile. Acum e o plăcere să mergi pe el. Și asta datorită dlui Șor, dnei Tauber și dlui Țurcanu”, a menționat o localnică a comunei.

„Suntem tare mulțumiți. Mulțumim Partidului „ȘOR”. Nimeni nu vrut să ne facă așa drum. Acest tronson, dar și drumurile de prin sate sunt minunate”, a afirmat o altă femeie. 

Deputatul Partidului „ȘOR”, fostul primar al comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, recunoaște că-i vine greu să creadă că acest proiect grandios a fost finalizat.

„Ne bucurăm să asistăm la această minune, la ceea ce nu ne-am așteptat, deși a fost planificat. De fiecare dată când mergem pe acest drum modernizat, nu ne vine să credem că duce spre Jora de Mijloc. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte în care am investit nu doar bani, ci și suflet. Acest drum european, confortabil va aduce comunei noastre dezvoltarea economică de vis”, a declarat Marina Tauber.

Primarul comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc, i-a mulțumit lui Ilan Șor, Marinei Tauber pentru contribuția la renovarea acestui drum, care, spune el, va contribui la dezvoltarea economică a localității Jora de Mijloc, dar și a celorlalte sate din raionul Orhei, precum și va impulsiona turismul.

„Spun un mare, mare mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Investiția făcută ne va face să intrăm în istorie. Aceste meleaguri vor fi recunoscute și slăvite datorită acestui drum. Acești oameni, care au avut inițiativă, au investit suflet, putere au demonstrat că le pasă de doleanțele oamenilor și merită toată recunoștința noastră”, a spus primarul Sergiu Labliuc.

Drumul Jora de Mijloc – Susleni a costat 60 de milioane de lei. 54 de milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat, în urma amendamentelor depuse de către deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”. Alte aproape șase milioane de lei au fost acordați de către Consiliul raional Orhei.

La rândul său, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, s-a arătat bucuros că ultima lună de toamnă se încheie cu finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei – construirea drumului Susleni-Jora de Mijloc.

„Acest proiect demonstrează ce înseamnă să te ții de cuvânt în fața oamenilor, că ne îndeplinim promisiunile și că mergem înainte. Îi mulțumesc întregii echipe care a contribuit la realizarea acestui proiect rapid și calitativ, deși puțini au crezut că acesta va fi dus la bun sfârșit. Îi mulțumesc Marinei Tauber care a făcut tot posibilul ca acest proiect să prindă viață”, a declarat Ilan Șor.

În semn de recunoștință pentru contribuția imensă pe care a avut-o la realizarea celui mai mare proiect de infrastructură din Orhei – construirea drumului Jora de Mijloc-Susleni, Consiliul Raional Orhei a decis să-i confere președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, titlul de cetățean de onoare.

Tot în data de 18 noiembrie, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat, înainte de Hramul satului Jora de Jos din comuna Jora de Mijloc, o porțiune de drum renovată din această localitate. Lucrările de reabilitare a întregului drum vor continua la primăvară. De asemenea, vor fi construite și trotuarele din această comună.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture