Judecătoria Bălți confirmă legalitatea alegerilor locale noi din municipiu. Mandatul lui Grigorișin, validat

0
Judecătoria Bălți a confirmat legalitatea alegerilor locale din Bălți, desfășurate pe 19 decembrie 2021. Hotărârea a fost anunțată marți, 21 decembrie. Totodată instituția a validat mandatul primarului ales, Nicolai Grigorișin. 

Amintim că în cadrul alegerilor de duminică, candidatul independent, Nicolai Grigorișin a obținut 85 % sau (7148)  din voturile celor, care au participat la alegeri. Contracandidatul său,  Nicolae Chirilciuc, înaintat de partidul „Patrioții Moldovei”, a acumulat  1248 din sufragii sau puțin peste 15%.

Prezența la urnele de vot în municipiul Bălți a fost de 10.209 de persoane sau 9,98%. Duminică, 19 decembrie, s-a desfășurat turul II al alegerilor din Bălți, după ce Marina Tauber, a fost exclusă din cursă.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture