Marina Tauber SE VA REGĂSI în buletinul de vot. Bălțenii vor avea posibilitate să o voteze

0

Deși Judecătoria Bălți a emis o hotărâre prin care a obligat CECE Bălți să anuleze înregistrarea candidatului Partidului Șor, Marina Tauber, și să o excludă din cursa electorală pentru turul doi, aceasta totuși se va regăsi în buletinul de vot, transmite sinteza.org. 

Decizia primei instanțe nu este definitivă, iar avocații reprezentantului Partidului ȘOR au dreptul să conteste hotărârea la Curtea de Apel Bălți în termen de o zi de la pronunțare.Amintim că instanța Judecătoriei Bălți a decis anularea înregistrării candidatei Marina Tauber, din partea Partidului Politic „ȘOR” în cursa electorală pentru funcția de primar în municipiul Bălți.

Decizia a fost expusă de către magistrata Natalia Costaș.Avocații Marinei Tauber condamnă decizia și consideră că ce s-a întâmplat este „un debilism”.Mai mult, apărătorul se plânge că pe parcursul celor 18 ore cât a durat litigiul ieri, dar și în dimineața zilei de astăzi, le-a fost interzis accesul la materialele cauzei.

Totodată, Aureliu Colenco susține că judecătorul Natalia Costaș a examinat un dosar similar la 20 noiembrie, înaintea turului I de scrutin, când CEC a cerut excluderea din cursă a candidatului Partidului „NOI”, și a respins solicitarea Comisiei Electorale Centrale.În consecință, apărătorii Marinei Tauber au cerut instanței să respingă cererea CEC privind excluderea Marinei Tauber din turul II al alegerilor locale noi de la Bălți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture