Mașinile cu motor diesel se vor scumpi, iar cele cu motor hibrid se vor ieftini

0

Mașinile cu motor diesel se vor scumpi, iar cele cu motor hibrid se vor ieftini. Un grup de deputați PAS au înregistrat un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal. După ce acum2 ani deputații socialiști au anulat reducerea de 50% la motoarele hibrid, Dumitru Alaiba cere să se revină la situația de până în anul 2020. Astfel, aleșii poporului își propun să promoveze automobilele ecologice pentru a micșora emisiile de CO2. 

,,Săptămâna trecută am înregistrat un proiect de lege care să revină la situația de până în 2020. Pentru că trebuie să promovăm motoare mai ecologice, să încurajăm achiziția de automobile mai ecologice, fapt care va contribui la scăderea poluării aerului și mediului înconjurător, datorită diminuării emisiei în atmosferă a dioxidului de carbon (CO2).”, a anunțat Dumitru Alaiba. 

De asemenea deputatul propune o reducere cu 25% a accizelor pentru vehiculele cu motor hibrid.

,,În același proiect, am propus creșterea taxei pentru motoarele diesel, care este cel mai poluant tip de carburant. Știm că în UE motoarele diesel nu vor mai fi produse după anul 2025, iar vânzarea lor va fi interzisă după 2029. Dacă nu le descurajăm de pe acum, aceste mașini vor lua destinația spre țări ca a noastră. Dacă nu acționăm acum, toată Europa va trece pe electric, iar noi vom continua să poluăm și în 2045.”, a mai adăugat Alaiba.

Dacă proiectului de lege va fi votat în parlament, acesta urmează să intre în vigoare în anul 2022.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture