MĂSURILE DE INTERVENȚIE A AUTORITĂȚILOR MEDICALE ÎN CAZURILE DE INFECȚIE CU COVID-19

După confirmarea primul caz în Moldova de infectare cu noul tip de Corona virus, autoritițile medicale din Bălți au pus impus mai multe măsuri pentru siguranța bolnavului dar și a personalului care va intra în  contact cu persoanele infectate.

În contextul confirmării primelor cazuri de infectare cu Corona Virus de tip nou și plasarea în carantină a mai multor persoane, autoritățile medicale din Bălți, spun că sunt pregatite pentru a interveni în cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19. Reprezentanții Spitalului Clinic Bălți, susțin că au la dispoziție atât echipamentul necesar cât și cadrele pregatite pentru a acorda ajutor și supraveghere bolnavilor.

La capitolul siguranță și securitate, instituția medicală a impus mai mulți pași care trebuie urmați atât de eventualii pacienți cât și de personalul medical.

Până a fi condus în izolator, pentru siguranța altor pacienți și a personalului, bolnavul va fi echipat corespunzător cu costum, masca, manuși și bahile.

În izolator, pacienții vor fi monitorizați și tratați de către asistentul și medicul de gardă. Dezinfectarea salonulu și lucrurile cu care intră în contact pacientul trebuie dezinfectate și folosite doar în cazul acestuia.

Astăzi autoritațile din sistemul medical din oraș, care vor urma să intre în contact direct cu bolnavii de COVID-19, s-au întrunit într-o ședință pentru a discuta și a pune la punct pașii care trebuie respectați în cazuri ulterioare de adresare a persoanelor care au semne de infectare cu virusul.

MĂSURILE DE INTERVENȚIE A AUTORITĂȚILOR MEDICALE ÎN CAZURILE DE INFECȚIE CU COVID-19

MĂSURILE DE INTERVENȚIE A AUTORITĂȚILOR MEDICALE ÎN CAZURILE DE INFECȚIE CU COVID-19Reprezentanții Spitalului Clinic Bălți, susțin că au la dispoziție atât echipamentul necesar cât și cadrele pregatite pentru a acorda ajutor și supraveghere bolnavilor.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 10. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture