MATERNITATEA DIN BĂLȚI A PRIMIT ECHIPAMENT MEDICAL DE PESTE 600 DE MII DE EURO

В бельцком роддоме ежегодно на свет появляются 3500 детей.

În ultimii trei ani, Centrul perinatologic din Bălţi a primit echipament medical modern în valoare de peste 600.000 de euro. Totul a fost posibil, datorită proiectului HOPE, finanțat de organizații de binefacere din Germania și Olanda.

Medicul șef al maternității, Petru Nedelciuc,  spune că echipamentul pe care l-au utilizat până acum era învechit. Acum însă, pot fi siguri de acordarea unei asistențe medicale calificate, atât pentru copii și gravide, cât și pentru viitoarele mămici.

Printre utilajele donate se numără ultrasonografe de ultimă generaţie, cardiomonitoare, aparate de aer condiționat, mese și lămpi de operație, mobilier și multe alte utilaje moderne.

Graţie investiţiilor străine, Maternitatea din Bălţi a fost asigurată cu sistem automatizat de aprovizionare cu oxigen, dar și  aparate de ultrasonografie.

Centrul Perinatologic din Bălţi dispune acum de un incubator de ultimă generaţie, care permite şi transportarea nou-născuților. Mai mult, în curând instituția va primi și o autospecială. Aceasta ar urma să întrunească toate condițiile pentru instalarea incubatorului și transportarea ulterioară a fătului fără risc pentru sănătate.

În cadrul aceluiași proiect, Maternitatea din Bălți a primit în dar pătucuri pentru reanimarea copiilor și dozatoare pentru medicamente.

Sălile de operație din cadrul Centrului Perinatologic au fost dotate cu paturi. Tot aici a fost instalat și un laparoscop. Acesta permite efectuarea intervențiilor chirurgicale mai rapid și mai puțin dureroase.

Instituția medicală dispune acum și de un și electrocardiograf. Acesta est conectat la internet și permite efectuarea consultațiilor online cu medicii din Chișinău.

Petru Nedelciuc mai spune că sponsorii din Olanda și Germania sunt predispuși să investească și în reparația maternității. La moment există însă un acord dintre consiliul municipal și o companie de investiții din Israel, semnat încă în anul 2011.

În maternitatea din Bălţi se nasc anual peste 3.500 de copii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture