80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a 300 de kilometri de drumuri locale

Banca Mondială va aloca Guvernului Moldovei un credit în valoare de 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a 300 de kilometri de drumuri locale. Aceste mijloace țara noastră le va primi pe un termen de 5 ani cu dobîndă de 0,5 % pe an și, respectiv, 0,25 % pe an pentru Acordul de credit.

Banii vor fi acordați de Asociația Internațională de Dezvoltare (IDA) și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (IBRD), ambele făcînd parte din grupul Băncii Mondiale. Acest fapt a fost comunicat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care a menționat că negocierile la proiectul „Îmbunătățirea drumurilor locale” au fost deja finalizate.

Resursele acordate vor fi utilizate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a peste 300 km drumuri locale, precum și pentru asigurarea accesibilității instituțiilor de învățămînt și ale celor medicale, prin infrastructura rutieră sigură și durabilă. După semnarea Acordului, documentul va trebui să treacă procedura ratificării de către Parlamentul Moldovei.

noi.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture