Renato Usatîi – lider în topul încrederii

0

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se bucură de cea mai mare încredere printre cetăţenii Republicii Moldova.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, ar accede în Parlament cu cele mai multe voturi. Datele se conțin în sondajul de opinie realizat şi prezentat, de Centrul de Investigatii Sociologice și Marketing CBS Axa.

Dacă ar fi să nu luăm în calcul pe cei indecişi, Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi şi Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, ar avea aproape jumătate din preferințele celor care ar vota. Astfel, Partidul Nostru ar acumula 22,8% din sufragii, iar PSRM – 20,8%, ceea ce constituie peste 40% din voturile alegătorilor care au o opțiune de vot clară.

Totodată partidele care au format în prezent AIE 3 au împreună sub 15%. Sondajul arată că PPE ar acumula 9,9%, PCRM – 9,9%, PL – 9,3%, PLDM – 7,3% și PDM – 6,9% din voturi. În același timp Platforma DA, care nu este partid politic, dar a fost inclusă în sondaj ar acumula 4,1%.

În acelaşi timp, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este personalitatea politică care se bucură de cea mai mare încredere printre moldoveni. Potrivit sondajului, 31% dintre respondenţi au declarat că au încredere în Renato Usatîi, dintre care 14% au încredere deplină. Pe locul doi în top este Igor Dodon, în care au încredere 29% dintre respondenţi, 7% dintre care au deplină încredere. Locul trei este împărţit de Dorin Chirtoacă, Iurie Leancă şi Andrei Năstase cu 5%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10 – 18 septembrie pe un eșantion de 1108 persoane, iar marja de eroare este de +/- 2,9%.

ru1.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture