Klaus Iohannis a vorbit despre Moldova

0

Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a dedicat un capitol aparte Republicii Moldova în discursul său ținut de la tribuna Adunării Generale a ONU, informează UNIMEDIA.

În alocuțiunea sa, șeful statului român a cerut Națiunilor Unite să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, din Georgia și Nagorno-Karabah.

Klaus Iohannis a atras atenția și asupra acțiunilor Federației Ruse în sud-estul Ucrainei fără a numi direct țara agresoare.

Lipsa de acțiune în astfel de situații dă naștere impresiei eronate că obținerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane și independente, sunt posibile și tolerate. Este cazul situației din Ucraina, în privința căreia Națiunile Unite și Consiliul de Securitate, în special, nu au luat măsurile de acțiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU. Îndemnăm toate statele membre ale Consiliului de Securitate să acționeze responsabil și să decidă în interesul păcii și al securității internaționale și în conformitate cu dreptul internațional în soluționarea situației din Ucraina”, a subliniat președintele României.

unimedia.info

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture