Parc eolian construit în Vulcănești

Compania românească „Renovatio Group” intenționează să construiască în Vulcănești un parc eolian care va produce circa 430-500 GWh anual.

Aceasta va asigura aproximativ 10%-13% din consumul total anual de energie electrică din Republica Moldova. Informația a fost comunicată de reprezentanții companiei în cadrul întrevederii cu vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, la care au participat și reprezentanți ai oficiului Corporației Financiare Internaționale (IFC) din România, entitate ce face parte din grupul Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii a fost prezentat proiectul Parcului eolian Vulcăneşti, dezvoltat de „Renovatio” în comun cu IFC. Proiectul presupune construcția unui parc cu 60 de turbine eoliene, la o capacitate de 120 MW. Compania a planificat darea în exploatare a parcului pînă în anul 2016.

noi.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture