Despre scumpirea patentelor de muncă pentru moldovenii care lucrează în Rusia și unul dintre cei mai inteligenți copii ai planetei

Postul de televiziune BTV vă propune spre vizionare cele mai importante evenimente ale zilei trecute reflectate în presa republicană.

Ministrul de Externe al Turciei şi omologul său rus au avut o întrevedere neoficială, pe parcursul unui summit de securitate din Serbia, informează Antena3.ro.

Şedinţa de la Belgrad între Mevlut Cavusoglu şi Sergei Lavrov este prima care are loc între cele două state după incidentul în care un avion rus a fost doborât de forţele Turciei, în apropiere de graniţa cu Siria.

Incidentul a declanşat o criză diplomatică între Rusia şi Turcia. Detalii despre şedinţe încă nu au fost făcute publice, cei doi oficiali neavând, oficial, voie să vorbească cu presa fără acordul şefilor de stat, conform AP.

antena3.ro

Începând cu anul viitor, moldovenii care lucrează în Rusia vor trebui să achite mai mult pentru patentul de muncă, informează Jurnal.md.

Astfel, cei care intenţionează să activeze legal pe teritoriul Federaţiei Ruse vor achita 4200 de ruble, cu 5 la sută mai mult decât acum.

Astfel, potrivit şefului Departamentului de Politici Economice şi Dezvoltare, Maksim Reşetnikov, această decizie a fost luată deoarece de la începutul anului salariul mediu a fost majorat cu 5%.

Anterior, preţul autorizaţiei era de 4000 de ruble, ceea ce constituia circa 13% din salariul mediu al unui imigrant, care de regulă variază între 30 şi 33 de mii de ruble.

jurnal.md

Infecţiile din spital i-au ucis pe unii dintre răniţii din Clubul Colectiv, care au ajuns la Spitalul de Arşi.

Potrivit Jurnal.md, acest lucru a fost recunoscut chiar de purtătorul de cuvânt al instituţiei. Medicul Adrian Stănculea a precizat că problemele sunt raportate lunar Ministerului Sănătăţii.

Doctorul român a mai menţionat că patologia răniţilor îi predispune la infecţii. Astfel, unele victime ale incendiului din Clubul Colectiv au murit din această cauză. Anterior, alţi specialişti au declarat că în spitalele româneşti nu există camere sterilizate în care fiecare pacient să fie tratat corespunzător.

Singura unitate specială de arşi, care ar îndeplini aceste condiţii, este la Spitalul Floreasca. Deşi a fost inaugurată în acest an, secţia nu a fost deschisă.

jurnal.md

IQ-ul unui om cu inteligenţă medie se ridică de obicei la 110 puncte, în vreme ce un scor de peste 140 anunţă un om genial.

România se poate mândri la acest capitol cu unul dintre cei mai promiţători copii ai planetei, Anthony Popa Urria, scrie businessmagazin.ro.

Copilul în vârstă de cinci ani locuieşte în Canada şi este la origine român . La numai doi ani şi nouă luni a fost catalogat la fel de deştept precum celebrul fizician Albert Einstein sau precum Stephen Hawking, având un IQ de 154, adică aproape perfect.

Anthony Popa Urria trăieşte în Calgary, Canada încă de la naştere şi a fost desemnat în unanimitate de Organizaţia MENSA drept cel mai inteligent copil din lume. MENSA este o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligenţă folosite de organizaţie. În timp ce alţi copii de vârsta lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony ştia să numere până la 1.000, să pronunţe tot alfabetul şi să vorbească în italiană, spaniolă şi engleză; toate acestea de la vârsta de trei ani, vârstă la care i-a uimit pe mulţi profesori şi sociologi din Canada, potrivit efemeride.ro.

Conform Ziare.com, Felicia, bunica genialului român a observat calităţi de excepţie ale copilului încă de la vârsta de patru luni, atunci când urmărea cu atenţie sporită tot ce se petrecea în jurul său. La împlinirea vârstei de 6 luni, copilul ştia deja să recunoască toate literele alfabetului.

allmoldova.com

Deputaţii au abrogat legea care prevedea, în cazul demisionării, reorganizării Guvernului sau expirării mandatului, acordarea unei indemnizaţii unice egală cu şase salarii medii lunare, relatează Mesager.

De asemenea, reprezentanţii Guvernului au fost lipsiţi şi de alocaţia bănească egală cu un salariu mediu lunar şi oferită timp de trei luni, ca suport financiar, în cazul în care membrii Guvernului nu au reuşit să se reangajeze în câmpul muncii în această perioadă.

trm.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture