Expert economic: ”Datoria noastră la gaz este a Gazpromului”

Expertul economic, Roman Chircă, crede că datoria de 4,8 miliarde de dolari care s-a acumulat pentru gazul natural livrat, de-a lungul anilor, regiunii transnistrene este de fapt a Gazpromului și concernul rus ar trebui să și-o asume, transmite unimedia potrivit declarațiilor făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Avem o livrare din partea Gazprom către Moldova-Gaz, iar datoria acumulată este una corporativă. Nu are R. Moldova nimic cu această datorie. Gazpromul a angajat un manager care vinde marfă și uită să încaseze banii de la clienți. Proprietarul ar trebui să îl demită, pentru că îi aduce pagube“, a specificat expertul economic.

Invitatul mai crede că acest concern rus și-a adus sie însuși prejudicii.

Moldova-Gaz, fiind afiliată direct cu Gazprom, iar Gazprom având controlul efectiv al acestei companii, practic menține un manager care vinde marfă, dar nu ia bani de la clienți. Gazprom în cazul dat și-a adus sie prejudiciu. Vânzătorul respectiv o face de vreo 20 de ani“, a mai spus Roman Chircă.

Potrivit sursei, R. Moldova are și probe în acest sens.

Există probe că proprietarul vede că vânzătorul face acest lucru de 20 de ani. R. Moldova are aceste probe. Gazul este al Gapromului. Concernul decide de la cine să ia bani și de la cine nu. Eu mî întreb a cui este această datorie? Această datorie ar trebui să și-o asume Gazpromul. Este întreprinderea- mamă și întreprinderea-fiică. Este o rea investiție a Gazpromului“, a conchis invitatul.

unimedia.info

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture