Operațiunea ”Pieton” la Bălți

Inspectoratul de Poliție Bălți în colaborare cu Regimentul de Patrulare Nord desfășoară în perioada 1 – 14 decembrie operațiunea specială „Pieton”. Potrivit polițiștilor scopul acțiunii este de a informa atît pietonii cît și șoferii pentru ca ulterior aceștea să nu-și pună viața în pericol.

Ideea de a desfășura o astfel de operațiune la Bălți a venit în urma studierii cauzelor producerii accidentelor. Potrivit datelor statistice fiecare al treilea accident de circulație îl constituie tamponarea pietonilor, iar fiecare al unsprezecelea accident s-a produs din vina pietonilor.

Pe durata acțiunii polițiștii pot fi observați la trecerile de pietoni, unde explică atît minorilor cît și adulților cum trebuie să traverseze corect strada în locurile unde nu sunt instalate semafoare.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Bălți vine cu anumite recomandări pentru evitarea situațiilor de risc.

În perioada nominalizată au fost întocmite 55 procese verbale pentru încălcarea regulilor de circulație de către pieton în baza art. 245 al.1 și 2, în cazul dat pietonii au fost sancționați cu o amendă în valoare de 400 de lei. Concomitent, au fost întocmite 8 procese verbale în baza art. 238 al.3 pentru încălcarea regulilor de oprire și neacordare a priorității pietonilor, în acest caz șoferilor li s-a aplicat o amendă contravențională în sumă de 200 de lei și 2 puncte de penalizare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture