Respectarea cu strictețe a postului poate deveni un pericol

Postul este benefic pentru detoxificarea organismului, nu și pentru prsoanele care au probleme de sănătate. Gravidele, mamele care alăptează, bolnavii de diabet, sunt doar cîteva dintre categoriile de persoane care nu ar trebui să țină post.

Potrivit medicului gastrolog Galina Mironova, aceasta este una dintre cele mai periculoase perioade pentru persoanele care respectă postul cu strictețe.

De exemplu, persoanele care suferă de diabet trebuie să respecte o anumită dietă, recomandată de regulă de către medic, pentru că postul le poate produce dezechilibru în organism. De asemenea, oamenii care suferă de anemie și au deja carențe de vitamine și minerale în organism, nu trebuie să se priveze de proteine și în general, de alimente hrănitoare precum lactatele sau grăsimile animale.

În același timp, specialiștii atenționează, magazinele alimentare sunt pline cu produse cu eticheta „de post”, care pot fi adevărate bombe cu E-uri. Citiţi cu atenţie etichetele alimentelor şi evitaţi margarina, produsele care conţin grăsimi vegetale hidrogenate şi conservanţi. Nu consumaţi prăjeli şi aveţi grijă să nu exageraţi cu produsele făinoase, mîncați des, puțin și neapărat mestecați bine hrana.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture