La Bălți au fost înregistrate 3 cazuri de hepatită virală A

La Bălți au fost înregistrate 3 cazuri de hepatită virală A, două dintre ele au fost depistate la copii. Informația a fost confirmată de către medicul șef adjunct în probleme epidemiologice al Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chișlari, care a afirmat că situația nu poate fi apreciată ca fiind una gravă. Mai mult, pe parcursul lunii noiembrie au fost deja administrate 200 de vaccinuri.

Epidemiologii au efectuat procedura de dezinfectare a apei în fîntîni pentru a exclude posibilul risc de infectare din aceste surse.

În general, hepatita A dă simptome precum oboseală, îngălbenirea extremităților, îngălbenirea ochilor, stare de epuizare, urină mai închisă la culoare. Hepatita de tip A se poate manifesta agresiv, însă, în ciuda acestor aspecte ale bolnavului, ea nu se cronicizează niciodată.

Pe parcursul anului precedent, în municipiu nu a fost depistat nici un caz de infectare cu hepatită virală A. Tot anul trecut, pe țară au fost înregistrate 300 cazuri de hepatită. În acest an, pînă la moment au fost înregistrate doar 200.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture