O șansă pentru tinerii aflați în dificultate

Peste 80 de proiecte sociale au fost realizate de către asociația „Moștenitorii” timp de 2 decenii. În luna martie 2013 a fost dat startul proiectului social „Serviciul Integrare Socio- Profesională pentru Tinerii aflați în Dificultate”. Beneficiari fiind tinerii care s-au confruntat cu o situație dificilă în viață, care provin din familii monoparentale sau defavorizante, orfanii sau ex-deținuții.

Asociația colaborează cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, primăriile satelor Elizaveta și Sadovoe, diferite ONG-uri și Centre de Plasament din municipiu, pentru identificarea potențialilor beneficiari. Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului din partea bălțenilor au parvenit circa 200 de adresări, în urma cărora au fost selectate 75 de persoane.

Beneficiară a proiectului social este Irina, o tînără de 27 de ani din municipiul Bălți. Istoria acestei tinere a luat o întorsătură puternică după ce a beneficiat de serviciile asociației timp de 6 luni.

Din spusele Irinei Moscalu, coordonator de proiect, misiunea asociației este facilitarea procesului de implicare a cetățenilor, preponderent celor tineri din regiunea de nord a republicii, în viața social-economică prin oferirea serviciilor de informare, consultanță, instruire și asistență.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture