Pe locul 26 la capitolul egalitate de gen

Republica Moldova se situează pe locul 26 din 145 de țări la capitolul egalitate de gen. Cel puțin asta arată ultimul raport „Global Gender Gap” realizat de Forumul Economic Mondial, transmite Agora.

Anul trecut, țara noastră se afla pe locul 25. Potrivit studiului, cel mai bine Republica Moldova stă la capitolul oportunități economice (locul 18). Un alt indice este sănătate. Aici, țara noastră se află pe locul 42. Iar în ceea ce ține de accesul la educaţie, Republica Moldova ocupă poziţia 50.

Cel mai prost, Republica Moldova stă la capitolul implicarea femeilor în politică (locul 58). Asta din cauza numărului mic de femei în Parlament, dar și în funcții ministeriale.

Ţările care conduc clasamentul sunt 1. Islanda, 2. Norvegia, 3. Finlanda, 4. Suedia și 5. Irlanda. Vecinele Republicii Moldova Ucraina și România se află pe pozițiile 67 și 77 respectiv.

La coada clasamentului se află 143. Siria, 144. Pakistan, și 145. Yemen.

Autorii raportului sunt de părere că este nevoie de 118 de ani – sau până în anul 2133 – ca diferențele de salarizare existente în prezent între bărbați și femei la nivel mondial să dispară.

Agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture