Primarul Usatîi a revenit la Bălți cu daruri

Chiar şi atunci când a avut probleme de sănătate, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, s-a gândit la oraşul pe care îl administrează. Spre sfârşitul şedinţei Consiliului Municipal Bălţi de astăzi, edilul a anunţat că a revenit cu mai multe daruri pentru capitala de nord a ţării. “În timpul zilei am urmat tratament, iar seara mergeam la întrevederi oficiale”, a declarat Renato Usatîi, care i-a uimit pe consilieri cu apariţia sa în sală chiar în timpul desfăşurării şedinţei.

Renato Usatîi a declarat că a avut două întrevederi la Moscova cu primarul capitalei Federaţiei Ruse, Serghei Sobeanin. Drept urmare, până la finele anului, la Bălți vor fi livrate două unități de tehnică specială multifuncțională: pentru deszăpezire, pentru evacuarea deșeurilor, pentru curățirea asfaltului.

Mai mult, Renato Usatîi a convenit cu Serghei Sobeanin ca Moscova să ofere asistenţă şcolilor cu predare în limba rusă din Bălți. Mai exact este vorba despre computatoare performante.

Edilul a anunţat că nu se limitează doar la colaborarea cu ţările din spaţiul ex-sovietic. Usatîi a purtat discuţii prealabile cu reprezentanţi ai administraţiei oraşelor Roma şi Munchen.

Există oameni buni care sunt gata să ne ajute. Vom semna un acord de înfrăţire cu unul dintre aceste oraşe.”, a declarat Usatîi.

Printre alte daruri oferite de Usatîi oraşului Bălţi, se numără şi multitudinea de decoraţiuni din centrul oraşului, inclusiv montarea bradului şi patinoarului, dar şi organizarea unui târg de Crăciun – cheltuielile pentru acestea sunt asigurate din banii primarului. În acest sens, consilierul PD Serghei Chiseliov s-a arătat deranjat de situaţia creată şi a cerut stoparea lucrărilor de pregătire a oraşului pentru sărbătorile de iarnă.

Renato Usatîi a declarat că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece a rămas puţin timp până la sărbători, dar a dat asigurări că îi vor fi prezentate toate contractele solicitate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture