Problema ZEL ”Bălți” a fost soluționată

Ministerul Economiei a soluţionat problema investitorilor din Zona Economică Liberă „Bălţi” care, din septembrie curent, trebuiau să obțină licență pentru exportul deșeurilor industriale.

Acest subiect a generat discuții după ce Ministerul Mediului, care anterior elibera notificări pentru exportul deșeurilor de producție, a solicitat de la agenții economici licență pentru această operațiune, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, problema a fost soluţionată în cadrul unui grup de lucru creat sub egida viceministrului Economiei, Vitalie Iurcu, cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei, Camerei de Licențiere, Ministerului Mediului, ZEL „Bălți”. Astfel, s-a constatat că antreprenorii din ZEL „Bălți” pot exporta, fără a deţine licenţă, deșeuri industriale ce provin din procesul tehnologic.

Ministerul Economiei a declarat că își reiterează angajamentul de a asigura, prin politicile sale, un mediu investițional confortabil pentru mediul de afaceri, astfel încît Moldova să devină o destinație atractivă pentru investiții. Instituția a specificat că va continua realizarea tuturor măsurilor de ameliorare a condițiilor de afaceri ce ţin de simplificarea procedurilor, permiselor și a oricăror bariere birocratice împovărătoare.

noi.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture