Reținuți pentru estorcare de bani

0

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și un ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, au fost reținuți fiind bănuiți de trafic de influenţă cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Potrivit Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Procurorii Anticorupție, polițiștii sunt bănuiți de extorcarea a 30200 USD de la un bărbat, pentru a clasa o cauză penală intentată pe numele acestuia, pe faptul comiterii unei escrocherii în proporții deosebit de mari.

Totodată, în urma unor percheziții efectuate în birourile de serviciu și la domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate mijloace financiare în sumă de 8230 EUR, 50 USD, 35 000 MDL, înscrisuri de ciornă, 6 telefoane mobile şi un bloc de sistem.

În acest sens a fost pornită o cauză penală în baza art. 326 alin.(3) lit.a) Cod penal al Republicii Moldova (Trafic de influenţă).

La moment, bănuiții sunt cercetați în stare de libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă de pînă la 120000 MDL sau pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture